A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

«Людина починається з добра»

Дата: 30.11.2018 11:17
Кількість переглядів: 20

30 листопада  2018 р. відбувся районний семінар-практикум вихователів середніх груп на базі Гніванського закладу дошкільної освіти №3 «Сонечко» на тему: «Людина починається з добра».

У заході взяли участь вихователі середніх груп закладів дошкільної освіти Гніванської ОТГ та Тиврівської районної державної адміністрації, представники відділу освіти Гніванської міської ради та Тиврівської РДА.

Організаторами семінару-практикуму спланована робота як з дітьми – вихованцями середньої групи, так і з запрошеними на семінар учасниками. До уваги присутніх було представлено інтегроване заняття з дітьми – вихованцями середньої групи на тему: «Добро в долоньках дітей». Для досягнення мети використовувалися різноманітні форми організації навчання дітей дошкільного віку: художнє слово, пісня, образ (створений за допомогою технічних засобів), об’єкти живої та неживої природи, дослідна діяльність. Також використовувалися різноманітні методи роботи: словесні, спостереження, наочні. Кульмінацією у роботі з вихованцями стало усвідомлення ними бажання творити добро. Український танок у виконанні дітей закладу  став «родзинкою» заходу.

Роботу з дорослими розпочато з тренінгу «Клубочок доброти», завданням якого було презентувати себе та озвучити свої міркування з приводу теми семінару. Вихователь цього дошкільного закладу Т.А. Місюра підготувала змістовну доповідь на тему: «Виховання чуйності та доброти», під час якої наводила приклади з власного досвіду роботи  щодо виховання цих якостей. Цікаву виставку малюнків та майстер-клас  по нетрадиційних методах малювання показала вихователь З.В. Галвін.

Учасники семінару-практикуму під час круглого столу обмінялися досвідом роботи. У підсумковій частині заходу було відзначено змістовну, науково-пізнавальну, виховну, практичну та креативну складові у його проведенні.

Відділ освіти Гніванської міської ради дякує за організацію та проведення семінару-практикуму завідуючій ЗДО № 3 «Сонечко» М.М. Яросевич та її колективу.


« повернутися

Вхід для адміністратора