A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

У ліцеї №1 ім. А.С. Макаренка пройшов семінар для директорів

Дата: 22.04.2024 12:06
Кількість переглядів: 29

 

 

 

У 2021 році Міністерством економіки України затверджено та внесено до державного реєстру професійний стандарт керівника (директора) закладу загальної середньої освіти та керівника (директора) закладу дошкільної освіти.

Професійний стандарт окреслив образ директора закладу освіти через перелік трудових функцій та опис компетентностей, якими має володіти фахівець, аби стати успішним менеджером в умовах сучасних реалій. Професійний стандарт дав відповіді на питання, хто може бути директором школи і що має робити керівник школи.

З метою надання допомоги керівникам закладів освіти у впровадженні професійного стандарту 18 квітня 2024 року на базі ліцею №1 ім. А.С. Макаренка Гніванської міської ради було проведено семінар-практикум для керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

Директор школи Ганна Бондарчук у своєму виступі на тему «Два виміри професійної діяльності керівника: у професійному стандарті «керівник (директор) закладу освіти» та у поглядах Василя Сухомлинського» порівняла вимоги профстандарту до керівника закладу освіти з якостями гарного директора у працях В.Сухомлинського.

Василь Сухомлинський – педагог світового значення, який говорив, що у будь-які часи важливо виховати Людину. Його гуманістичні ідеї та ідеали актуальні й до сьогодні.  Дуже цікаво було проводити паралель між минулим і сучасністю. Також директори мали можливість взяти участь у інтерактивній грі «Що? Де? Коли?» та продемонструвати свої знання у різних галузях.

При підведенні підсумків учасники семінару висловили свої найприємніші враження від даного заходу, наголосивши на тому, що семінар був не лише корисним, практичним, емоційно насиченим, а й цікавим та яскравим.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора