A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

Міський фестиваль "Проліски надії - 2024"

Дата: 21.03.2024 16:05
Кількість переглядів: 20

З метою формування високих патріотичних і морально-естетичних якостей особистості, почуття гідності громадянина європейської держави, духовного збагачення, популяризації кращих зразків вітчизняного і світового мистецтв, сприяння підвищенню рівня виконавської майстерності творчого розвитку художніх колективів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, розширення і зміцнення міжнародних культурних зв’язків, сприяння інтеграції національного мистецтва до світового культурного простору з 13 по 15 березня 2024 року в закладах освіти Гніванської ТГ проходив міський етап обласного фестивалю вчительської та учнівської творчості «Проліски надії-2024».

Конкурс проводився в очному форматі, що дало можливість в повній мірі відчути виконавську майстерність та  творчість номерів.

      На міський етап було представлено 57 номерів з 10 закладів освіти Гніванської ТГ в чотирьох номінаціях:

  • у номінації «Вокальне мистецтво» (28 номерів);
  • «Інструментальне мистецтво» (18 номерів);
  •  «Хореографічне мистецтво» (9 номерів);
  • «Оригінальний жанр» (2 номера).

 Номери учасників фестивалю відзначалися популяризацією унікальних зразків народної творчості, сучасного  та класичного репертуару. Учасники  продемонстрували достатній рівень сценічної культури, виконавську і акторську майстерність. Слід зазначити, що від кожного закладу освіти були представлені номери на національну-патріотичну тематику, які відображали боротьбу за незалежність, віру у перемогу, щасливе, мирне майбутнє. Дані виступи були доповнені національним вбранням, інсталяціями з відображенням національних символів, що говорить про високий рівень національно–патріотичного виховання в закладах освіти. Гарним доповненням стало виконання хореографічних, інструментальних номерів світової культури.

Учасниками фестивалю були представлені різножанрові номери: ансамблевий і хоровий спів, тріо та квартети виконавців, інструментальне, фольклорне, хореографічне, вокально-інструментальне мистецтво, оригінальний жанр.

 Найкращі з кожної номінації номери надіслані на фінальний етап конкурсу.


« повернутися

Вхід для адміністратора