A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

Семінар-практикум для директорів та вихователів у ЗДО №3

Дата: 01.12.2023 11:45
Кількість переглядів: 84

Гра посідає чільне місце в системі фізичного, морального, трудового та естетичного виховання дошкільнят. Вона активізує дитину, сприяє підвищенню її життєвого тонусу, задовольняє особисті інтереси та соціальні потреби.

Завдання і зміст ігрової діяльності визначаються Базовим компонентом дошкільної освіти, чинними програмами розвитку, навчання та виховання дітей дошкільного віку.  Враховуючи неоціненну роль гри у житті дошкільника, 30 листопада 2023 року у закладі дошкільної освіти №3 Гніванської міської ради відбувся семінар-практикум для директорів та вихователів старших груп ЗДО з теми "Сучасний освітній простір ЗДО: через гру до компетентностей". 

Директор закладу Марина Яросевич презетувала учасникам освітній простір, який створений в ЗДО, розповіла про форми і методи роботи з дітьми за різними методиками. Вихователі закладу Т.Місюра, О.Самойленко, В.Сідорова, Ю.Добролюбова поділилися з присутніми досвідом використання різноманітних дидактичних ігор, якими вони користуються під час занять з дітьми (палички Кюїзенера, логічні блоки Дьєнеша, книги "Мій перший віммельбух", елементи STEM-освіти тощо). 

Вихователь старшої групи Тетяна Місюра провела заняття з елементами дидактичної гри за методикою Дороти Дзямської "У світі павучків". Музичний керівник В.Сідорова провела з присутніми ментальну руханку "Spoon dance", а практичний психолог закладу Т.Чорна поділилася варіантами використання творчої настільної гри "Imagidice" (генератор історій).

Під час підведення підсумків начальник відділу освіти Лілія Капула підкреслила актуальність та важливість ігрової діяльності в освітньому процесі закладів дошкільної освіти, відмітила високий рівень та практичну направленість заходу, висловила слова вдячності за змістовний семінар, який  пройшов у сучасній інтерактивній формі, та отримані гарні враження й позитивні емоції. 


« повернутися

Вхід для адміністратора