A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

Круглий стіл з питання наступності дошкільної та початкової освіти

Дата: 29.11.2023 10:22
Кількість переглядів: 56

Наступність між дошкільною та початковою освітою - це забезпечення неперевності здобуття людиною освіти. Наступність в освіті необхідна для створення єдиного освітнього процесу, що логічно продовжується від дитячого садка до школи.

Днями у стінах ліцею №1 ім. А.С. Макаренка Гніванської міської ради зібралися керівники та вихователі дошкільних установ громади, щоб обговорити питання забезпечення наступності дошкільної та початкової освіти.

Першим етапом заходу було відвідування вихователями та директорами ЗДО уроків математики, української мови та я досліджую світ у перших класах ліцею (вчителі Зацерковна Ж.В. та Зіняк Т.В.). Уроками маленькі нушівці подорожували з краплинками, вони рахували їх та розфарбовували, вивчали стани води та ії властивості, читали та записували слова, були чемними та стараними.

Другим етапом стало проведення засідання круглого столу з теми "Наступність між дошкільною та початковою ланками освіти в рамках впровадження концепції "Нова українська школа"". Під час засідання дошкільники поділилися враженнями від уроків, а вправний модератор дискусії, директор ліцею №1 ім. А.С. Макаренка Ганна Бондарчук, разом з учасниками зробили порівняльний аналіз Базового компоненту дошкільної та Державного стандарту початкової освіти, допомогла учасникам скласти модель випускника дошкільного закладу та початкової школи.

Педагоги закладів дошкільної освіти ознайомилися з програмою початкової школи та продовжать вводити у свої заняття навчальні елементи, які підготують дітей до 1 класу та полегшать їх адаптацію. 


« повернутися

Вхід для адміністратора