A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

Міська науково-практична конференція до 209-ї річниці від Дня народження Т.Шевченка

Дата: 10.03.2023 13:27
Кількість переглядів: 47

      У кожного народу є дати, пов’язані з його історичним поступом і мають надважливе значення для суспільства.

Такою подією в Україні є день народження Тараса Григоровича Шевченка – геніального українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча, що став символом нашої держави, її національним героєм. Так, 9 березня 2023 року в Гніванському БК відділом освіти Гніванської міської ради було проведено міську науково-практичну конференцію до 209-ї річниці від Дня народження Т.Шевченка. Програма конференції передбачала висвітлення п’яти тем, які відкрили багатогранність Шевченка як особистості, поета, митця.

     Педагогічні працівники та здобувачі освіти у своїх виступах декламували вірші поета, обговорювали його картини, розповідали цікаві факти з його життя, ставили інсценізації.

       Міська конференція в такого формату була проведена вперше і стала неординарною подією в житті кожного учасника. Спікери отримали можливість показати власне розуміння глибини й багатогранності творчості геніального поета, її універсальності й позачасовості. У виступах учасників звучали й оживали святі Кобзареві рядки, Тарас Шевченко поставав і як революціонер, бунтар, і як знедолений кріпак, і як просто талановитий письменник, інтелектуал, розум якого намагаються збагнути в наукових розвідках. 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора