A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

Всеукраїнський семінар тренерів з національно-патріотичного виховання

Дата: 16.05.2019 11:17
Кількість переглядів: 28

Як проводиться ця робота  в альтернативній СЗШ І-ІІІ ступенів №1 ім. А.С. Макаренка  розвитку здібностей дитини  м. Гнівань поцікавилася група тренерів з національно-патріотичного виховання. До складу групи  входили тренери з кожної області України. Керівником групи є працівник МОН України Людмила Олександрівна Цюнь. 14 травня автобус з учасниками семінару зупинився біля школи. Гостей радо зустрічали  міський голова Кулешов В.В., начальник відділу освіти Гніванської міської ради Капула Л.Ю., директор  школи  Бондарчук Г.М.  Під музику  весняного дощу та звуки барабанів  гості зайшли в приміщення школи, де їх радо вітали учні, педагоги, батьки. Здобувачі знань навперебій розповідали про свій навчальний заклад, педагогів. Гордо та з любов’ю представили інсценізований виступ «Краю мій лелечий, Тиврівщино моя». Майстерність  виконання учнями творів Леонтовича під керівництвом Сірої Олесі Василівни, чарівний спів матері двох учнів школи  Кисельової Юлії  до глибини душі вразили гостей.

Далі  гостей зустрічали учні старших класів та запрошені гості семінару, а саме: батьки загиблого в АТО Вапняра Олександра, донька  Катруся загиблого в АТО мешканця с. Могилівки Шептицького Петра, воїни-учасники АТО/ООС, батьки учнів – учасники АТО. Вшанування пам’яті загиблих  за мир, волю і незалежність України супроводжувалося високим емоційним  настроєм, були гіркі сльози за втраченими прадідами, дідами, батьками й синами. Та всі присутні розуміли: життя продовжується і нам все треба робити, щоб наша рідна країна знову була єдиною, нероздільною, мирною державою. «Що для цього треба зробити кожному із нас?» -  ставить запитання ведуча . Цікавими та змістовними були відповіді всіх учасників семінару: і учнів, і батьків, і гостей. До речі, представники різних областей, особливо Донецької та Луганської зі сльозами на очах  стверджували, що лише єдність, злагода, любов до своєї країни допоможуть нам вигнати чужинців із нашої держави. 

Далі обговорювалося питання «Сучасні підходи та методи у національно-патріотичному вихованні». Педагоги та учні школи демонстрували фрагменти диспутів, дискусій,  бесід Сократа та інше. Надзвичайно вразила присутніх спаринг-експертиза «Як протидіяти маніпуляційній пропаганді». До дискусії долучилися  міський голова Кулешов В.В., працівник МОН України Цюнь Л.О., директор станції юних натуралістів Драгомирецька О.А., начальник відділу освіти Капула Л.Ю., голова громадської організації «Гніванчани» Дрозд А.С. Усі учасники були одностайні в прагненні: «Любім Україну, робімо все, для того щоб вона ставала кращою, багатшою і мирною. У світі багато країн, які ваблять наших українців, та Україна лише одна -  вона  нам рідна, як і мати».

Кожен виступ учнів, педагогів та батьків школи сповнював душу присутніх сподіваннями миру і добробуту в нашій країні. А поява трьох князів, ролі яких виконували учителі школи,  їхні накази  заставили по-особливому битися серця присутніх.  Продовжився семінар методичним полілогом, де відбувся плідний обмін досвідом роботи. Завершився насичений подіями день відвідуванням костелу Святого Йосипа.

Р.S. Уранці наступного дня учасники семінару зателефонували в школу і повідомили, що всю ніч не могли  заснути, надзвичайно сподобалася їм щирість, гостинність, відкритість наших учнів. А представники Донецької та Луганської областей запросили до себе на гостину. Дай,  Боже, миру і спокою нашій державі.


« повернутися

Вхід для адміністратора