A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гніванської міської ради

Завершився інституційний аудит в ОЗО "Альтернативна ШЗСО І-ІІІ ст. №1 ім. А.С. Макаренка розвитку здібностей дитини"

Дата: 21.10.2021 09:51
Кількість переглядів: 14

В опорному закладі освіти «Альтернативна школа загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім. А.С. Макаренка розвитку здібностей дитини» Гніванської міської ради Вінницької області впродовж 10 днів, а саме: з 5 по 20 жовтня 2021 року проходив позаплановий інституційний аудит.

Під час роботи експертної групи у закладі освіти було проведено перевірку на додержання закладом освіти вимог чинного законодавства у сфері загальної середньої освіти та оцінювання освітніх та управлінських процесів закладу загальної середньої освіти. У фокусі вивчення експертної групи - питання розбудови та забезпечення керівником школи функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Були проведені інтерв'ю з директором опорного закладу та завідувачами філій, які дали змогу ближче оцінити рівень функціональної компетентності та лідерські якості. Також процедуру інтерв’ювання пройшли заступники директора з навчально-виховної роботи опорного закладу та філій, які представили активну професійну позицію, що сприяє згуртуванню колективу та налагодженню управлінських процесів у закладі. Психолог та соціальний педагог під час інтерв’ю допомогли оцінити на скільки середовище закладу освіти є безпечним для здобувачів освіти, вільним від психологічного або фізичного насильства.

Представники учнівського самоврядування опорного закладу та філій продемонстрували свою роль у функціонуванні внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу.

Відбулося анкетування з педагогічними працівниками, учнями та батьками. Роль опитування надзвичайно важлива під час проведення інституційного аудиту, адже всі учасники освітнього процесу можуть вільно висловити свої думки з приводу комфортності, безпечності освітнього середовища, якості організації харчування в закладі освіти, об’єктивності системи оцінювання тощо. Освітні експерти відвідали більше 40 навчальних занять. Вивчалася документація. Охоплені всі напрями оцінювання якості освіти закладу:

  • освітнє середовище;
  • оцінювання здобувачів освіти;
  • педагогічна діяльність педагогічних працівників;
  • управлінська діяльність.

В останній день аудиту керівнику опорного закладу Бондарчук Г.М. та начальнику відділу освіти Капулі Л.Ю. були вручені Акти за результатами перевірки додержання закладом освіти вимог законодавства у сфері загальної середньої  освіти (під час інституційного аудиту).


« повернутися

Вхід для адміністратора